sobota 24. srpna 2013

Co dům dal......

...aneb háčkovaná deka ze zbytků

Krásné sobotní odpoledne milé dámy.
Na začátku prázdnin jsem se dala do úklidu košíčků s klubíčky a vybrala zbytky silnější příze Yetti,ze které jsem háčkovala taštičky.Klubíček bylo docela hodně a tak jsem se rozhodla ....uháčkuji deku.Ze silné příze čtverečky celkem rychle přibývaly a dnes se vám mohu dekou pochlubit.













Moje milé...zítra mi končí necelé dva měsíce prázdninového lenošení a v pondělí nastupuji opět mezi moje malá " Sluníčka "....moc se na ně těším.
Rozloučím se s vámi pohledem na moje nej...místečko v jídelně,kde moc ráda relaxuji,čtu a háčkuji...




...mějte se pohodově a děkuji vám za všechna vaše milá zastavení u mě 
Vaše Jana ♥

pondělí 19. srpna 2013

Romantika v Dolském mlýně

Dnes vám,milé dámy, přináším pár obrázků z našeho prázdninového výletu do národního parku České Švýcarsko.

Navštívili jsme zde nádherné,pohádkové místo....DOLSKÝ MLÝN....





DOLSKÝ MLÝN

.....leží na soutoku řeky Kamenice a Jetřichovické Bělé .
Dolský mlýn je situován v romantické přírodě Českého Švýcarska asi 3 kilometry od obce Jetřichovice a 1,5 kilometru od obce Kamenická Stráň. Mlýn, ze kterého zbyla jen zřícenina, pochází z roku 1515. Z původní stavby se do dnešní doby dochovalo pouze torzo obvodových zdí, nicméně i tak bude návštěva tohoto místa pro Vás zážitkem. Prohlášení za kulturní památku se Dolský Mlýn dočkal roku 2007.
Návštěvou Dolského mlýnu se přenesete o několik desetiletí zpět. Kdo z Čechů neviděl klasickou českou pohádku Pyšná princezna z roku 1952? Právě tento mlýn se v pohádce objevil a dostál tak nebývalé slávě a povědomí obyvatel nejen naší země.
Dolský mlýn se objevuje znovu v roce 2008 opět v pohádce Peklo s princeznou. Mlýn tak dal svou atmosférou vzniknout hnízdu mocností pekelných.
Pokud Dolský mlýn navštívíte, neopomeňte místo stání památného stromu, který je od mlýna vzdálen přibližně 500 metrů. Jde o královský smrk o výšce 27 metrů a obvodu kmene 3 metry. Žije tu s námi už více jak 180 let, tudíž si zaslouží obdiv všech poutníků, kteří tato místa navštíví.
Ať toužíte po romantice, nebo zážitku z překrásné přírody Dolský mlýn Vás nezklame.

 ( zdroj Internet )

















mějte se moc krásně
Vaše Jana ♥

čtvrtek 15. srpna 2013

Letní háčkování a nový přehoz

Milé dámy,posílám vám všem krásný sluníčkový pozdrav

...prázdninové dny letos trávím v přírodě na naší chaloupce .....v klidu, bez televize,bez počítače ( i když ten mi občas chybí,protože se nemohu podívat,co je u vás nového ).
Co však musím mít vždycky s sebou....je spousta tvořivých časopisů a knížek,plná taška klubíček a háčky všech velikostí...o:)))
V letní Pražence se mi zalíbil háčkovaný košíček s přihrádkami a tak jsem koupila přízi Kája a dala se do práce.......




...košíček jsem hned využila při háčkování čtverečků s hvězdičkou na polštářek









...dneska se vám ještě pochlubím velkou radůstkou,která mi včera přišla poštou.Dlouho jsem snila o přehozu GG a dlouho vybírala.........když jsem ho včera vybalila,má radost byla obrovská......přehoz je nádherný a už se zabydlel u nás v ložnici .... teď už vím,že není mým posledním...


Green Gate
Vera Grey









Moje milé,mějte se moc krásně 
a užívejte sluníčka a letní pohody

Vaše Jana 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...