středa 10. července 2013

Mramorový koláč plný tvarohu a čokolády

Krásné středeční ráno,milé dámy

....nedávno mi přišel od bývalé kolegyně recept na mramorový koláč.Už na první pohled mně zaujal a včera jsem se rozhodla ho vyzkoušet.
Postup je jednoduchý a výsledek moc dobrý...tedy alespoň u nás se po koláči zaprášilo.




.... a tady je receptík



 Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády

Na formu o průměru 24 cm potřebujete: 100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 g másla nebo kvalitního rostlinného tuku, 1 vejce, asi 2–3 lžíce studené vody a hladkou mouku na podsypávání. Na náplň je potřeba 500 g měkkého tvarohu, 250 g zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 2–3 lžíce cukru krupice, 3 vejce a 60 g hořké čokolády o obsahu kakaa 50–60 %.

Potřebujete klasické ingredience na křehké těsto a tvarohovou náplň

Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia a začněte s přípravou těsta. Smíchejte obě mouky, máslo nakrájené na kousky, přidejte vajíčko a vypracujte tužší nelepivé těsto. Podle potřeby můžete přidat trochu studené vody. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.

Hotové těsto je potřeba zabalit a dát odpočinout

Odpočaté těsto vyválejte na plát tenký asi 2 mm, urovnejte ho do koláčové formy, dno propíchejte vidličkou a dejte asi na 10 minut péct. Mezitím si připravte náplň.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, odložte ji stranou a nechte zchladnout. Tvarohy smíchejte se smetanou a postupně do nich zašlehejte jedno vejce po druhém, vanilkový cukr a cukr krupici. Polovinu náplně dejte do jiné mísy a smíchejte s vychladlou, ale stále tekutou čokoládou, podle potřeby můžete přidat 2–3 lžíce mléka, aby obě části náplně byly zhruba stejně řídké.

Polovinu tvarohové směsi smíchejte s čokoládou


Předpečený korpus vyndejte z trouby, tu stáhněte na 160 stupňů, a pusťte se do plnění. Do středu těsta dejte 2 lžíce bílého tvarohu, na něj dvě lžíce tmavého a takto opakujte, dokud nezpracujete všechen. Jednotlivé vrstvy se pod tíhou těch vrchních rovnoměrně roztečou po celé ploše koláče. Připravený koláč vložte zpět do trouby a pečte ještě asi 35–40 minut. Hotovo!

















...mějte se moc krásně
Vaše Jana ♥

20 komentářů:

  1. To je nádherný koláč,ale vypadá pracně, i když asi tak pracný není :-)

    OdpovědětSmazat
  2. Lákavý, ukladám si do receptov. Niečo podobné zvykla piecť mamina a malo to názov prošívaná deka :)

    OdpovědětSmazat
  3. Jani,
    už jsme ho také zkoušela a nám také moc chutnal !
    My teď jedeme v borůvkách a meruňkách , hlavně knedlíky ;-)

    OdpovědětSmazat
  4. Ahoj Janinko...
    ...tak ten vypadá úchvatně, určitě ho vyzkouším, protože všechno s tvarohem je u nás doma velmi oblíbené.
    Měj se krásně a odpočívej, pa Martina ♥

    OdpovědětSmazat
  5. Jani, recep sa mi veľmi páči už tlačím.
    Na vašej chalúpke by som vedela prežiť celé leto - krásne fotky.
    Jana

    OdpovědětSmazat
  6. Koláč vypadá moc dobře,určitě vyzkoušim.

    OdpovědětSmazat
  7. Fotky i koláč samotný vypadají úžasně!!!
    Hezký den, Marie

    OdpovědětSmazat
  8. Jani, tak teda vypadá fakt dobře. Budu muset vyzkoušet :-)

    OdpovědětSmazat
  9. JANI, KOLÁČEK VYPADÁ LÁKAVĚ.
    JSI ŠIKULKA.
    MĚJ SE HEZKY.
    BOHDA

    OdpovědětSmazat
  10. vypadá nádherně, hned bych si dala ke kafíčku.

    OdpovědětSmazat
  11. Tenhle už jsem taky zkoušela, ale tak krásně se mi teda nerozlil... vypadá fakt nádherně:-)
    Ajka

    OdpovědětSmazat
  12. no nádhera... tak toto musím vyzkoušet. Děkuji za inspiraci...Věrka

    OdpovědětSmazat
  13. to je super,peču ráda,ale toto neznám.vyzkouším.krásný den

    OdpovědětSmazat
  14. Ólalá, to vypadá famózně! Díky, že ses podělila o recept, tvarohové pečivo já moc ráda, určitě vyzkouším! Pa, L.

    OdpovědětSmazat
  15. Panejo, to vypadá nádherně .... hned si běžím pro tužku a jdu si napsat postup a recept .... Jani, ty jsi kouzelnice ... Marki

    OdpovědětSmazat
  16. Juj to vypadá opravdu skvěle :o) Děkuju za recept Jani :o) Martina

    OdpovědětSmazat
  17. Jani, ten koláč vypadá úžasně! A vaše chalupa, to musí být ráj!
    Užívej klidu, moc tě zdravím a pesana taky :o)
    Pa, Helena

    OdpovědětSmazat
  18. Jani, vypadá to úžasně! Děkuji za recept :)

    Krásné dny, Jola

    OdpovědětSmazat
  19. Téda, to je trochu netradiční mramorový koláč, ale určitě musel být velice suprový a dobrý :-) Já jsem si nedávno podle tohoto receptu udělala svou první mramorovou bábovku a velice se mi povedla... To tedy hlavně neříkám podle sebe, ale podle lidí, kteří ji jedli, kdyby si náhodou chtěl někdo rýpnout :D

    OdpovědětSmazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...